Mat

mat_1

Solonga er fysisk aktive og trenger mye og riktig mat.

 

 

Vi ønsker å gi barna det beste av mat! Derfor bruker vi i stor grad økologiske varer og vi tilbereder maten på beitet. Barna følger med og deltar i matlaginga. De smaker, de lukter og magen er beredt når maten er klar. Det er en takknemlig jobb å servere dem. Målet vårt er å bruke mest mulig lokale råvarer.

Dette spiser vi:

Frokost

Havregrøt og/eller brødmat

Mellommåltid

Nøtter, frukt, rå grønnsaker

Lunsj

Brød (uten hvete) bakt i vedovnen, div. varme retter, ofte fisk eller hjemmelagde fiskekaker, varme grønnsaker. Kokkejobben går på omgang og vi inspirerer hverandre med stadig nye retter. Barna er sultne og våger å smake på nytt.

Ettermiddag

Frukt, rå grønnsaker

Bursdag

Meget variert, men fortrinnsvis div. fruktretter.